Overzicht

Voordeur automatisch op slot

Vergeet je deur niet op slot te draaien

Wist jij dat 1 op de 7 volwassenen regelmatig vergeet de voordeur op slot te draaien? Dit blijkt uit onderzoek van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Van de kinderen jonger dan 15 jaar doet 40% vrijwel nooit de voordeur op slot met een sleutel. Ook bij pubers zit het goed afsluiten van de voordeur niet echt in het systeem. Maar liefst 1 op de 5 vergeet deze handeling regelmatig. Bij LOXUP schrokken we van deze cijfers. Waarom? Omdat een inbreker binnen een minuut bij je binnen staat als jij je deur niet op slot hebt gedraaid. Tijd voor tekst en uitleg dus!

Voorkom een inbraak

Als jij je voordeur niet op slot draait, wordt een inbreker hier vrolijk van. Hij grijpt zijn kans en is met een beetje geluk binnen een minuut binnen middels de flippermethode. Hoe de inbraakmethode flipperen in z’n werk gaat? Een deur die niet op slot zit, opent een inbreker eenvoudig met een simpel stukje plastic. Hij wrikt het plastic net boven het slot tussen de deurpost en de deur en duwt met z’n knie tegen de deur. Op deze manier krijgt hij steeds meer ruimte, waardoor hij uiteindelijk het stuk plastic naar beneden kan schuiven en de dagschoot weer terug het slot in duwt. Lukt deze actie? Dan is zijn missie geslaagd. En dit alles snel en geluidloos!

Tip: Lees hier alles over andere populaire inbraakmethodes van dit moment. 

 

Zelfsluitend slot

Vergeet jij ook regelmatig je deur op slot te draaien? Dan is een zelfsluitend slot een uitstekend alternatief. De zelfsluitende meerpuntssluiting draait jouw voordeur automatisch op drie punten voor je op slot. Met een zelfsluitend slot in jouw buitendeur kun je dus altijd met een gerust hart de deur uit en hoef je nooit bang te zijn dat je jouw deur niet op slot hebt gedraaid.

 

Deur openen zonder sleutel

Een zelfsluitend slot is dus een stuk veiliger, duidelijk verhaal! Maar naast het automatisch sluiten van de deur, wordt ook het openen een eitje. Hoe jij je voordeur opent, bepaal jij helemaal zelf. Met een afstandsbediening, smartphone, pincode of je vingerafdruk; het kan allemaal! Er is geen sleutel meer nodig, waardoor verloren sleutels tot het verleden behoren. Makkelijker en veiliger wordt het niet! 

Tip: Lees hier alles over het openen van jouw buitendeur zonder sleutels. 

 

Gratis beveiligingscheck aan huis

Tijdens de donkere dagen is het sterk aan te raden jouw huis te laten controleren door een LOXUP slotenexpert. Onbezorgd van huis vertrekken, betekent eerst je beveiliging (laten) checken! Boek snel een beveiligingscheck aan huis door een betrouwbare partner bij jou in de buurt!