Overzicht

9x de populairste inbraakmethodes

9x de populairste inbraakmethodes

Wist jij dat de kans op een inbraak tijdens de zomervakantie vele malen groter is dan de rest van het jaar? Tijd dus om jouw woning boefproof te maken, zodat de boeven in jouw regio geen schijn van kans maken. Speciaal voor jou lichten wij de populairste inbraakmethodes uit. En voor het gemak geven we meteen de oplossing. Zo leer je niet alleen met inbrekersogen naar je eigen huis te koekeloeren, maar weet je ook meteen wat je te doen staat om een inbraak te voorkomen. Je bent gewaarschuwd!

1. Kerntrekken

Kerntrekken is eigenlijk niets anders dan een inbraakmethode, waarbij je cilinder uit het slot wordt getrokken. Een inbreker draait een schroef in je cilinder, trekt deze er vervolgens met cilinder en al uit et voilà de boef heeft toegang tot je slot. En dus tot je woning! En dit alles binnen 20 seconden.


Voorkomen: Het plaatsen van anti-kerntrekbeslag.

2. Bulgaarse methode

Steekt jouw cilinder iets uit het slot? Dan is het oppassen geblazen! Met de Bulgaarse methode kan een inbreker makkelijk én snel naar binnen. Hoe hij dit voor elkaar krijgt? Hij breekt jouw slot kapot met een tang en trekt vervolgens alles uit de deur, óók als je deur op slot zit! Binnen een minuut is een inbreker binnen. En dit alles zonder te veel poespas.

Voorkomen: Vervang de cilinder of plaats anti-kerntrekbeslag.

3. Flipperen

Vergeet jij je voordeur ook altijd op slot te draaien? Think again! Een deur die niet op slot zit, opent een inbreker geluidloos met een simpel stukje plastic.

Voorkomen: Draai altijd je deur op slot of plaats een zelfsluitende meerpuntssluiting.

4. Hengelen

Men neme een stuk ijzer, doet dit door de brievenbus en probeert zo de deurklink aan de binnenkant van de deur naar beneden te drukken. Zit jouw deur niet op slot? Dan is de missie van de inbreker geslaagd en is hij binnen enkele seconden binnen.

Voorkomen: Draai altijd je deur op slot of plaats een zelfsluitende meerpuntssluiting.

5. Gaatjes boren

Wij zeggen het vaker; laat nooit je sleutel aan de binnenkant van de deur zitten! Waarom? Omdat je het een inbreker hiermee wel heel makkelijk maakt om jouw woning binnen te komen! Hij boort een gaatje onder je slot, draait vervolgens met een hulpstuk eenvoudig je sleutel om en hij is binnen.


Voorkomen: Draai altijd je deur op slot en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten!

6. Openbreken

Je hebt ze nog steeds; inbrekers die met een koevoet of schroevendraaier onder hun arm op boevenpad gaan. Ze wrikken het gereedschap tussen de deurpost en de deur en breken vervolgens de boel open.

Voorkomen: Plaats gecertificeerd hang- en sluitwerk in stevige kozijnen of plaats een anti-inbraakstrip.

7. (boven)Ramen

Wist jij dat een inbreker aan een opening van slechts 15 centimeter genoeg heeft om jouw huis binnen te dringen? Vergeet dus ook de kleine uitzetraampjes boven de deur of het draairaam niet dicht te doen als je van huis gaat.

Voorkomen: Plaats een barrièrestang om de opening te verkleinen en sluit je ramen altijd goed af.

8. Insluipen

Maar ook overdag zijn inbrekers actief! Juist op klaarlichte dag verwacht je het niet en ben je veel minder alert. De boel niet goed afgesloten? Realiseer je goed dat je letterlijk en figuurlijk ramen en deuren openzet voor de gelegenheidsinbreker.

Voorkomen: Sluit ramen en deuren, ook als je even van huis bent!

9. Babbeltruc

Tot slot kan een inbreker zich ook voordoen als een monteur en met een bijzonder interessant verhaal jouw woning binnenkomen. Met alle gevolgen van dien.

Voorkomen: Laat vreemden nooit zomaar binnen en vraag altijd om een legitimatie. Je hebt namelijk geen idee met wie je te maken hebt.

Boefproof de zomer door!

Twijfel jij aan de beveiliging van je woning? Of vind je het prettig als een specialist de boel bij jou komt inspecteren? Boek dan snel een beveiligingscheck aan huis!