Overzicht

Begrippenlijst hang- en sluitwerk

Begrippenlijst hang- en sluitwerk

In slotenland vliegen de technische begrippen je om de oren. LOXUP begrijpt dat jij soms door de bomen het bos niet meer ziet en spontaan keuzestress krijgt. Want waar moet je precies op letten als het om de beveiliging van jouw woning gaat? En hoe weet je nou welk veiligheidsproduct goed én geschikt is voor jouw (woon)situatie? Onze vakmannen nemen je bij de hand en leggen je haarfijn uit waar je op moet letten.

 

Je slot controleren

Wil jij weten of het slot in jouw buitendeur veilig (genoeg) is? Let dan goed op de logo’s die op de producten vermeld staan.

 

SKG keurmerk

Allereerst is het belangrijk om te kijken of het slot op jouw voordeur gecertificeerd en goedgekeurd is. Wanneer jouw deurslot beschikt over een SKG keurmerk, is het getest op inbraakwerendheid. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan. Hoe meer sterren, hoe inbraakwerender en dus veiliger jouw slot is. 
Lees hier alles over het SKG keurmerk!


Tip: Voorkom kerntrekken

De uitvoeringen met drie sterren bieden een extra beveiliging tegen inbraak. Hiermee voorkom je de populaire inbraakmethode kerntrekken.
Lees hier alles over de inbraakmethode kerntrekken!

 

PKVW certificaat

Als jouw woning aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid voldoet, krijg je een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) certificaat. Hieronder hebben we kort de eisen voor je opgesomd:

 

De eisen

  1. Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels. Denk ook aan de garage wanneer deze via een tussendeur met de woning verbonden is.
  2. Verlichting bij de buitendeuren.
  3. Zicht vanuit de hal op degene die voor de deur staat.
  4. Rookmelders op iedere etage.


Voordeel: Korting op je verzekering

Wist jij dat de meeste verzekeraars een leuke korting op de premie van je inboedelverzekering bieden als jouw woning gecertificeerd is?

 

Je slot vervangen

Wil je het slot in jouw buitendeur vervangen? Dan zijn er wat zaken waar je rekening mee moet houden. We hebben alles hieronder voor je opgesomd.

 

Afstand

De afstand of steekmaat is te meten vanaf het hart van het krukgat tot en met het hart van het cilindergat. In Nederland zijn over het algemeen twee maatvoeringen die gehanteerd worden: 55mm en 72mm. De meest voorkomende afstand is 55mm. Bij nieuwbouwwoningen is de afstand meestal 72mm. 

Doornmaat

De doornmaat is te bepalen door de afstand te meten van de voorplaat tot en met het hart van het krukgat. Deze afstand bedraagt 50mm of 60mm. De meest voorkomende doornmaat is 50mm.

Gouden combinatie

Tip: Een optimale én effectieve beveiliging creëer je door de combinatie van goedgekeurde en gecertificeerde beveiligingsproducten en ramen, deuren en kozijnen van hoogstaande kwaliteit!

Gegarandeerd een inbraakwerende oplossing

Bonus: Alle veiligheidsproducten uit onze LOXUP pakketten zijn SKG gecertificeerd en zijn hiermee van hoge kwaliteit. Hiermee kies jij dus gegarandeerd voor de inbraakwerendste oplossing die er is!
Bekijk hier alle LOXUP pakketten!


Goede montage

Zodra je weet waar jouw deurslot aan moet voldoen en je het juiste slot gevonden hebt, is het een kwestie van de juiste montage. Wij adviseren je dit over te laten aan vakkundige én ervaren professionals.
Vind hier een professionele en betrouwbare slotenmaker in jouw buurt!