Overzicht

Alles wat jij moet weten over kerntrekken

Kerntrekken voorkomen

Roest Beveiliging geeft tekst en uitleg

Kerntrekken is een bekende inbraakmethode die nog steeds veelvuldig door (gelegenheids)inbrekers wordt toegepast. Dit komt onder andere omdat het gros van de woningen in Nederland hier niet tegen bestand is. LOXUP held Bert Roest, eigenaar van Roest Beveiliging in Almere, vindt dat het anders kan én moet! Hij legt uit hoe jij makkelijk én snel jouw woning kerntrekproof maakt.

Wat is kerntrekken?

Kerntrekken is eigenlijk niets anders dan een inbraakmethode, waarbij je cilinder uit het slot wordt getrokken. Een inbreker draait een schroef in je cilinder, trekt deze er vervolgens met cilinder en al uit et voilà de boef heeft toegang tot je slot. En dus tot je woning! En dit alles binnen 20 seconden.

Waarom is kerntrekken zo populair?

Kerntrekken is en blijft populair, omdat deze methode voor een inbreker heel aantrekkelijk is. Waarom? Bert zet de voordelen voor een inbreker op een rij.

 

  • Kerntrekken is een makkelijke methode waar geen hogere wiskunde aan te pas komt.
  • Je hebt slechts twee tools nodig om deze inbraakmethode toe te passen. Een schroef en een klauwhamer zijn voldoende.
  • Kerntrekken is een snelle methode. Met een beetje geluk is de klus in 15 seconden geklaard.
  • Kerntrekken is een geruisloze methode. Een inbreker kan dus stilletjes zijn slag slaan.

 

Wat kun je doen tegen kerntrekken?

Kerntrekken is dus populair onder inbrekers en een eenvoudige methode om jouw woning binnen te komen; logisch verhaal! Maar wat kunnen we nu zelf concreet doen om inbrekers buiten de deur te houden? “Eigenlijk is de oplossing heel simpel. Het plaatsen van speciaal anti-kerntrekbeslag op jouw buitendeuren is vaak al voldoende. Dit gekeurde én gecertificeerde SKG*** veiligheidsbeslag beschermt jouw cilinder, waardoor kerntrekken voorkomen wordt. Je monteert dit beslag eenvoudig zelf. Mocht je hier toch hulp bij nodig hebben, dan staan wij in de regio Almere voor je klaar”, legt Bert uit.

Houd inbrekers buiten de deur!

“Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een gecertificeerde SKG*** veiligheidscilinder. Deze cilinder is een absolute topper die voldoet aan alle eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Omdat de veiligheidscilinder aan de onderzijde voorzien is van een stalen brug, wordt kerntrekken voorkomen. Simpelweg omdat de cilinder nooit uit je deur getrokken kan worden. Daarbij komt dat deze veiligheidscilinder jouw deur beschermt tegen lockpicken en de klopsleutelmethode. Heb je een SKG** cilinder in jouw buitendeur, dan adviseer ik je hier altijd anti-kerntrekbeslag bij te plaatsen”, vertelt Bert.

 

Is jouw woning kerntrekproof?

Wil jij zeker weten dat jouw woning beschermd is tegen de inbraakmethode kerntrekken? Met de LOXUP test weet je het binnen 1 minuut. Wil je meer zekerheid? Bert komt graag vrijblijvend bij je langs voor een LOXUP beveiligingscheck aan huis. “Onze eigen 24 uurs dienst wordt wekelijks met deze populaire inbraakmethode geconfronteerd. De medewerkers zien dat de emotionele schade, naast de inbraakschade, bij bewoners enorm is. Laat je woning dus goed controleren door een professional. Als je kiest voor een LOXUP beveiligingscheck aan huis, controleren we samen jouw woning en bespreken we eventuele verbeterpunten. Zo weet jij hoe het met de beveiliging van jouw woning gesteld is en kun je boefproof genieten van het voorjaar”, aldus Bert.

Boek snel een beveiligingscheck aan huis!

Advies en ondersteuning

Het advies van Bert is om altijd te zorgen voor een goed beveiligd slot met een SKG*** cilinder en daarna een set SKG*** veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging toe te passen. Meer weten over kerntrekken en het voorkomen hiervan? Het team van Bert helpt je graag verder en voorziet je van advies op maat. Neem gerust contact op voor de opties en mogelijkheden.

Lees hier meer over LOXUP held Roest Beveiliging!

Zoek de LOXUP held in jouw buurt!