Overzicht

Alles wat je moet weten over het SKG keurmerk voor deursloten

SKG keurmerk

Het SKG keurmerk is het belangrijkste keurmerk als het neerkomt op de beveiliging van jouw woning. Het is de crème de la crème onder de beveiligingskeurmerken. Waarom? Omdat het SKG keurmerk in één oogopslag aangeeft hoe veilig het slot in jouw deur is. Rick Baan, eigenaar van Slotenmaker LockTight in Nieuwegein, vertelt er alles over. Lees snel verder en ontdek hoe het met de inbraakwerendheid van jouw deurslot gesteld is.

 

SKG gecertificeerd slot

"SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw; een onafhankelijke stichting die zowel de sterkte als de inbraakwerendheid van beveiligingsproducten onderzoekt én keurt. Wanneer een slot kwalitatief hoogstaand is en een aantal minuten sterk genoeg is om bestand te zijn tegen inbraak, wordt het SKG gecertificeerd. Het slot mag dan het SKG keurmerk dragen. Binnen het SKG keurmerk heb je verschillende categorieën die aangegeven worden met een aantal sterren; de SKG sterren", aldus Rick.

 

 

Sterren tellen

Een deurslot met een SKG keurmerk, is dus gecertificeerd én goedgekeurd. Duidelijk verhaal! Maar hoe zit het met de sterren? "Het aantal sterren geeft aan hoe inbraakveilig het slot in jouw deur is. Hoe meer sterren, hoe inbraakwerender en dus veiliger jouw deurslot is", legt Rick uit.

Hieronder lichten we de verschillende sterren voor je uit.

SKG*

"Een SKG slot met één ster geeft aan dat het inbraakgevoelig is en het slot zelfstandig niet voldoende inbraakwerendheid biedt. Het betreft hier dus altijd een bijzetslot. Om je huis écht veilig af te sluiten, dien je hier een hoofdslot (minstens SKG**)  bij te plaatsen om de minimale eis van 3 minuten tegen inbraak te bereiken", vertelt Rick.

SKG**

"Is jouw deurslot SKG** gecertificeerd? Dan is het voor meer dan drie minuten bestand tegen inbraak. De meest gangbare deursloten zijn voorzien van een SKG keurmerk met twee sterren. De kans is dan ook groot dat jij een SKG** slot in je voordeur hebt", vertelt Rick.

 

SKG***

"Deursloten voorzien van een SKG*** logo zijn de veiligste in z'n soort. Dit omdat het slot inbrekers vijf minuten buiten de deur houdt. Wanneer een inbreker een SKG slot met drie sterren ontdekt, zal hij snel opgeven. Een inbreker gaat immers voor de snelle buit en probeert gemiddeld in 30 seconden binnen te zijn", aldus Rick. 

Wist je dat…

Sloten na verloop van tijd opnieuw getest moeten worden? Dit omdat inbrekers steeds weer nieuwe én snellere inbraakmethodes verzinnen om jouw huis binnen te dringen. De sloten in jouw deuren dienen hier wel tegen bestand te zijn!

 

Meer weten over het SKG keurmerk?

Wil je meer weten over het SKG keurmerk of ben je op zoek naar een SKG gecertificeerd product? Neem gerust vrijblijvend contact op met de experts van Slotenmaker LockTight in Nieuwegein! Kom je niet uit de regio Utrecht? Neem dan contact op met de LOXUP partner in jouw buurt!