Overzicht

Driepuntssluiting

  • Tip

Alles wat je moet weten over het slot dat drie keer zo veilig is

Wist je dat tegenwoordig elke nieuwbouwwoning standaard opgeleverd wordt met een driepuntssluiting? Volkomen terecht als je het ons vraagt! Maar wat is een driepuntssluiting nou precies? Wat maakt dit slot zo bijzonder? En wat zijn de voordelen van een driepuntssluiting? In deze blog geven we, samen met onze partners, tekst en uitleg.

Wat is een driepuntssluiting?

Een driepuntssluiting is niet zomaar een slot, het is een slot waarmee je jouw deur met slechts één handeling op drie punten tegelijkertijd op slot draait. Een superveilig slot, omdat jouw deur op drie punten vergrendeld is. Je begrijpt dat het voor een inbreker een hele klus wordt om jouw deur te forceren. En dit is precies de bedoeling!

Cilinderbediende driepuntssluiting: Driedubbele beveiliging in een handomdraai

 

Een driepuntssluiting heb je in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. De meest gangbare en eenvoudige variant is de cilinderbediende driepuntssluiting. Met dit slot open en vergrendel je de deur in één keer door simpelweg de sleutel om te draaien. Je bedient de drie punten tegelijkertijd zonder dat hier extra handelingen aan te pas komen. Simpel én veilig!

Elektronische driepuntssluiting: Luxe, gemak én veiligheid

Met de elektronische driepuntssluiting kies je voor luxe en gemak. Zo kun je namelijk instellen dat je deur automatisch op drie punten op slot wordt gedraaid, zodra je deze achter je dichttrekt. Met een elektronische driepuntssluiting kun je met een gerust hart van huis en vergeet jij nooit meer de deur op slot te draaien! Hoe je de deur opent, bepaal jij helemaal zelf. Een vingerafdruk, pincode of met een app op je mobiel; het kan allemaal! Ontdek snel de mogelijkheden!

Voordelen van een driepuntssluiting

Een meerpuntssluiting biedt je niet alleen comfort en gemak, maar ook veiligheid! Met dit slot maak je het een inbreker bijzonder lastig om binnen te komen. Alsof dat nog niet genoeg is, garandeert dit slot ook nog eens een perfecte sluiting van de deur. Hierdoor behoort tocht tot het verleden en wordt het openbreken van de deur voor elke inbreker een lastig verhaal. Dit omdat er door een meerpuntssluiting veel minder speling aan de boven- en onderzijde van de deur is. Weer een zorg minder!

Optimale beveiliging

We hebben het al vaker gezegd: Een kwalitatief hoogstaand slot in je deur heeft weinig zin als andere essentiële beveiligingsonderdelen ontbreken. Denk hierbij aan zogenaamd antikerntrekbeslag waarmee je de populaire inbraakmethode kerntrekken voorkomt of een SKG gecertificeerde cilinder. Tip: Twijfel jij aan de beveiliging van je woning? Laat je adviseren door een LOXUP partner bij jou in de buurt.

Je slot (laten) vervangen?

Is je huidige slot toe aan een upgrade? Voor het beste resultaat van het monteren en afstellen van een (zelfsluitende) meerpuntssluiting, adviseren wij je contact op te nemen met één van onze slotenexperts. Onze LOXUP partners zijn dé specialist en beschikken over de juiste gereedschappen en materialen. Zij bekijken je huidige situatie, adviseren je over het juiste slot dat aansluit op jouw wensen én bekijken welke aanpassingen er nodig zijn voor het monteren van het de nieuwe driepuntssluiting.

Zomertip: Boek een beveiligingscheck aan huis

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, is het sterk aan te raden jouw huis te laten controleren door een LOXUP slotenexpert. Onbezorgd van huis vertrekken, betekent eerst je beveiliging (laten) checken! Boek snel een beveiligingscheck aan huis door een betrouwbare partner bij jou in de buurt!