Overzicht

Uitgelicht: Slotenmaker LockTight

  • Advies
Woning beveiligingscheck

Beveiligingscheck aan huis door Slotenmaker LockTight

De bewoners van dit prachtige huis waren benieuwd hoe de beveiliging van hun stulpje ervoor stond. Via LOXUP benaderde ze Slotenmaker LockTight voor een beveiligingscheck aan huis. Eigenaar Rick Baan ging op bezoek en controleerde de woning grondig. Hij deelt graag zijn bevindingen en handige tips met jou!

Verhuisd? Vervang direct je cilinders!

“Toen ik hoorde dat de bewoners hier pas zijn komen wonen, heb ik ze direct geadviseerd de cilinders van alle buitendeuren te vervangen. Dit omdat ze geen idee hebben wie er nog meer een sleutel heeft van dit huis. Door voor messing kleurige cilinders te kiezen, sluit het geheel mooi aan bij het beslag dat al op de buitendeuren zit”, aldus Rick Baan.

Advies van Slotenmaker LockTight: Ben je onlangs verhuisd? Vervang direct alle cilinders!

Optimaal beveiligen van de voordeur

“Zodra de voordeur voorzien is van een meerpuntssluiting, denken bewoners vaak dat het met de beveiliging wel snor zit. Niets is minder waar! Wanneer de cilinder in het slot niet beschermt is tegen kerntrekken, kan een inbreker alsnog in 20 seconden bij je binnen staan. Deze voordeur is prima beveiligd, maar niet kerntrekproof”, constateert Rick.

Advies van Slotenmaker LockTight: Vervang je cilinders door een SKG*** cilinder, waarmee je de populaire inbraakmethode kerntrekken voorkomt.

Tip: Door te kiezen voor gelijksluitende cilinders, kun je met slechts één sleutel al je buitendeuren bedienen!

 

Vergeet je achterdeur en schuurdeur niet te beveiligen!

“Helaas zie ik te vaak dat de achterdeur of de schuurdeur bijzonder slecht beveiligd is. Realiseer je goed dat hier tegenwoordig veel waardevolle spullen staan opgeborgen. Daarbij komt dat een inbreker hier vaak handige gereedschappen vindt. Hier was de beveiliging van deze deuren ook niet op orde, vandaar dat ik de bewoners meerpuntssluitingen heb geadviseerd”, legt Rick uit.

Advies van Slotenmaker LockTight: Voorzie al je buitendeuren (én je poortdeur!) van een goedgekeurde en gecertificeerde meerpuntsluiting.

 

Dubbele deuren beveiligen

“Deze woning is aan de achterzijde voorzien van dubbele deuren. Ze zijn prachtig! Realiseer je alleen dat inbrekers hier ook dol op zijn! Alleen een meerpuntssluiting in combinatie met een messing veiligheidsbeslag SKG** biedt hier niet voldoende bescherming. Het beslag is namelijk niet voorzien van kerntrekbeveiliging”, vertelt Rick.

Advies van LockTight: Zorg ervoor dat alle producten op, in en aan je buitendeuren aan de beveiligingseisen voldoen. Met een complete beveiliging verklein je de kans op een inbraak met 80%!

Schuifpui(beveiliger)

“Daarnaast beschikt dit huis over schuifpuien die voor veel licht zorgen. Let erop dat ze niet altijd even veilig zijn! Wist je dat je schuifpuien veilig afsluit met een goedgekeurde schuifpuibeveiliger? Hiermee kun je je schuifpui afsluiten met een sleutel. Bijkomend voordeel is dat dit accessoire over een kierstandhouder beschikt, waarmee je veilig kunt ventileren”, gaat Rick verder.

Advies van Slotenmaker LockTight: Doe alle ramen en deuren dicht én op slot als je van huis gaat.

Finishing touch!

“Ramen zijn een ondergeschoven kindje als het op de beveiliging aankomt. Met sleutelafsluitbare grepen of balkespagnoletten sluit je de boel altijd veilig af met een sleutel. Ook hier in Odijk heb ik deze grepen geadviseerd. Tot slot constateerde ik dat er veel rookmelders in de woning waren. De eis is op elke verdieping minimaal één rookmelder, hier wordt ruimschoots aan voldaan”, sluit Rick tevreden af.

Advies van Slotenmaker LockTight: Controleer regelmatig of rookmelders nog goed functioneren!

Boefproof de donkere dagen door!

Ook boefproof de donkere (feest)dagen door? Boek snel een LOXUP beveiligingscheck aan huis!

Er zijn geen artikelen om weer te geven.
Er is iets misgegaan tijdens het ophalen van de artikelen. Probeer het later nog eens.