Overzicht

Inbrekers afschrikken: Hoe doe je dat?

Inbreker afschrikken

Inbrekers zijn nog steeds actief en dit zal op korte termijn niet veranderen. Zeker tijdens de donkere dagen schieten de inbraakcijfers weer omhoog. Tijd om die inbrekers eens flink te laten schrikken! Wij vroegen André Verwoert, eigenaar van VNB Beveiliging om zijn beste tips om inbrekers af te schrikken. Zo weet jij zeker dat je boeven de baas blijft en kun je met een gerust hart de deur uit.

 

Zet inbrekers in de schijnwerpers

"Dit doe je door buitenverlichting voorzien van bewegingssensoren op te hangen. Ongewenste bezoekers zullen hierdoor nooit onopgemerkt blijven. En dat is precies de bedoeling", aldus André.

 

Hang beveiligingscamera’s op

Wist je dat je een inbreker afschrikt met camera’s? "Een goede camera is de investering dubbel en dwars waard. Je hebt hiermee namelijk altijd en overal de controle over de beveiliging van je huis. Daarbij komt dat een camera helpt om eventuele boeven vast te leggen én later op te sporen", legt André uit. 

 

Alarmbellen

"Ook een alarmsysteem schrikt inbrekers af. Veel alarmsystemen bieden je de mogelijkheid om op afstand handmatig het alarm aan te zetten bij een verdachte situatie. Wedden dat die inbreker er als een haas vandoor gaat, zodra jij de alarmbellen laat rinkelen", zegt André lachend. 

 

Investeer in goede sloten voor ramen en deuren

"Een inbreker probeert jouw huis binnen te dringen via ramen en deuren. Het is dus van groot belang dat de beveiliging hiervan op orde is. Op deze manier verklein je de kans op een inbraak. Sterker nog: Wanneer een inbreker merkt dat jouw buitenboel goed beveiligd is, is de kans groot dat hij doorloopt naar de buren. Een inbreker gaat immers altijd voor de snelle buit" adviseert André.
Lees hier alles over goede sloten!

 

Start een WhatsApp Buurt Preventie

"Wil jij graag je steentje bijdrage aan een veilige(re) buurt? Met de start van een WhatsApp Buurt Preventie houd je met elkaar een oogje in het zeil. Zodra zich een verdachte situatie voordoet, is iedereen hier in de wijk meteen van op de hoogte. Handig én veilig", aldus André.

Inbrekers afschrikken tips

 

Plaats een schutting

"Met een schutting houd je jouw waardevolle spullen uit het zicht en boeven buiten de deur. Omdat het plaatsen van alleen een schutting niet voldoende is, adviseren ik ook je tuindeuren goed te beveiligen. Anders komen inbrekers alsnog makkelijk binnen", legt André uit. 
Lees hier alles over het beveiligen van tuindeuren!

 

Maak een bewoonde indruk

"Een lege oprit, een volle brievenbus, een donker huis; voor een inbreker zijn dit dé signalen om tot actie over te gaan. Ga je een langere tijd van huis? Zorg er dan voor dat je een bewoonde indruk achterlaat", adviseert André.
Lees hier hoe jij de kans op een inbraak tijdens de vakantie verkleint!

 

Najaarstiptip: Vraag een gratis beveiligingscheck aan

 

Twijfel jij aan de beveiliging van je woning en kun je wel wat handige beveiligingstips gebruiken? De experts van VNB Beveiliging in Stavenisse staan graag voor je klaar. Boek nu een gratis check door VNB Beveiliging en de ervaren professionals nemen de huidige situatie kritisch onder de loep. Ze voorzien je tevens van waardevolle en relevante tips die je direct in de praktijk kunt brengen.

Bonus: De experts gaan pas de deur uit nadat ze een persoonlijk adviesrapport hebben achtergelaten. Zo weet jij meteen of je jouw beveiligingszaakjes op orde hebt. Boek snel een LOXUP beveiligingscheck aan huis!