Overzicht

Tuindeuren beveiligen

Beveiliging tuindeuren

Van een tuindeur of dubbele openslaande deur gaat het hart van een inbreker sneller kloppen. Hier zijn verschillende redenen voor. Martijn Vermeulen, eigenaar van Slotenservice Den Helder, legt je uit waarom je extra alert moet zijn als het op de beveiliging van je tuindeuren aankomt. Ook deelt hij zijn beste tips, zodat jij boeven buiten de (tuin)deur houdt!

Veel tuindeuren zijn slecht beveiligd

Uit onderzoek blijkt dat veel tuindeuren en balkondeuren in Nederland slecht beveiligd zijn. “Niet gek dus dat de meeste inbraken (39%) via de achterkant van de woning plaatsvinden. Een beetje inbreker heeft een slecht beveiligde achterdeur in maximaal drie minuten open”, aldus Martijn.

Bron: Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken

 

Tuindeuren geliefd onder inbrekers

Een tuin is vaak omheind met bomen en schuttingen en wordt afgesloten met een poortdeur. Een veilige plek zou je denken. “Niets is minder waar! De achtertuin is voor een inbreker uitermate geschikt om ongestoord zijn gang te gaan. Je hebt geen last van oplettende voorbijgangers of andere pottenkijkers. Tuindeuren zijn dus geliefd onder inbrekers”, vertelt Martijn.

 

De tuin(deur) is de ideale plek

Licht en lawaai; elke inbreker heeft er een hekel aan. “Aan de achterkant van het huis is het donker en rustig. Dit maakt de achtertuin een hotspot voor inbrekers. Ze kunnen hier onopvallend via je tuindeuren je huis binnendringen. En mocht er onverhoopt iemand de tuin inlopen, dan zijn ze snel verstopt”, aldus Martijn.

 

De beste tips voor het beveiligen van tuindeuren

De boodschap is duidelijk: Alerter zijn op de beveiliging van je tuindeuren dus! Maar hoe doen we dit? En wat moeten we dan concreet doen om het beveiligingsniveau omhoog te krikken? Met de beste beveiligingstips van Martijn houd jij boeven buiten de (tuin)deur!

  1. Boost de beveiliging van de tuindeuren
    Beveilig niet alleen je voordeur, maar juist ook je achterdeuren en tuindeuren! Door goed én preventief te beveiligen verklein je direct de kans op een inbraak. De beste beveiligingsproducten voor dubbele deuren hebben we hier voor je op een rij gezet!
  2. Check het hang- en sluitwerk van je tuindeuren
    Sluit je tuindeur niet meer? Ga dan niet meteen aan de deur schaven, maar controleer eerst je hang- en sluitwerk. Door slijtage kan een deur gaan hangen, waardoor je tuindeur minder goed sluit. Hulp of advies nodig? Martijn staat in de regio Noord-Holland graag voor je klaar!
  3. Jaarlijks onderhoud van de tuindeuren
    Wees lief voor het hang- en sluitwerk en pleeg twee keer per jaar onderhoud. Zie het als een APK-tje voor je tuindeur. Mijn regel: Verzet je de klok van winter- naar zomertijd of van zomer- naar wintertijd? Neem je hang- en sluitwerk dan kritisch onder de loep. Vanzelfsprekend kun je hier ook het team van Martijn voor inschakelen!
  4. Sprayen die hap
    Gebruik voor je hang en sluitwerk een goed smeermiddel, waarmee je jouw slot in topconditie houdt. Denk hierbij aan een PTFE spray. Voor je cilinder(s) adviseer ik een speciale cilinderspray.
  5. Kies de juiste kleur voor je tuindeuren
    Als de zon de hele dag vol op je buitendeuren brandt, kan dit uiteindelijk resulteren in kromme deuren. Dit wil je niet! Kies daarom nooit voor een te donkere kleur voor je buitendeuren.
  6. Goede buitenverlichting bij de tuindeuren
    Licht schrikt inbrekers af! Hang daarom, óók bij je tuindeuren, goede buitenlampen voorzien van een bewegingssensor op.

 

Laat je tuindeuren gratis checken

Twijfel jij aan de beveiliging van je tuindeuren? Martijn checkt jouw tuindeuren én de rest van je woning gratis en voor niets!


Vind een slotenmaker in jouw regio

Kom je niet uit Noord-Holland? Vind dan hier de slotenmaker in jouw buurt!