Overzicht

Beveiliging studentenkamer

Beveiliging studentenkamer

Heb jij er ook zo lang over gedaan om een fijne studentenkamer te vinden? Tip: Vergeet de beveiliging van je woning niet! Studentenhuizen worden vaak slecht onderhouden en zijn een komen en gaan van studenten. Je hebt geen idee wie er allemaal een sleutel heeft! Wij geven je wat handige tips en tricks, zodat jij onbezorgd aan je studententijd begint.

 

Draai altijd de voordeur op slot

Studentenhuizen zijn en blijven een makkelijk doelwit voor inbrekers! Waarom? Omdat studenten regelmatig de deur uit vliegen en vergeten de voordeur op slot te draaien. Hiermee maak je het voor inbrekers wel heel eenvoudig om binnen te komen. Met alleen een plastic pasje openen ze binnen 30 seconden (!) de voordeur.

 

Ventileer op een veilige manier

Heb je een feestje gehad? Ventileer dan op een veilige manier! Veel studenten hollen de deur uit om op tijd in de collegebanken te zitten en laten gerust de hele dag het raam open staan. Hiermee zet je letterlijk en figuurlijk de boel open voor inbrekers die eenvoudig je kamer binnensluipen. Lees hier alles over veilig ventileren!

 

Vervang direct de cilinders van jouw studentenkamer

Inbrekers zijn niet gek en weten dat studenten overdag de deur uit zijn om colleges te volgen. Maar ook in het weekend als studenten gezellig thuis bij hun ouders zijn, weten inbrekers dat ze hun slag kunnen slaan. Om dieven buiten de deur te houden, is goedgekeurd hang- en sluitwerk essentieel. Wij begrijpen dat wanneer je een kamer huurt, je niet zomaar het slot in de voordeur mag vervangen. Daarnaast wil jij natuurlijk niet voor deze kosten opdraaien. Wat je wel kunt doen, is de cilinders vervangen. Dit is een makkelijke, snelle én goedkope manier om vreemden buiten de deur te houden. Bijkomend voordeel is dat alleen jij weet wie de sleutel heeft van jouw studentenkamer, wel zo fijn!

Praktische tips & tricks

  1. Vervang altijd de cilinders van jouw studentenkamer.
  2. Draai altijd de voordeur op slot met je sleutel.
  3. Sluit altijd de ramen wanneer je weggaat en beveilig deze goed.
  4. Draai je eigen kamerdeur altijd op slot.
  5. Laat geen waardevolle spullen, zoals laptops, smartphones en iPads in het zicht liggen.
  6. Laat waardevolle spullen niet achter in je studentenkamer als je voor een langere tijd weg bent.

 

Vragen of twijfels over de beveiliging van jouw studentenkamer?

Neem dan contact op met een LOXUP partner in jouw buurt voor gratis advies!