Overzicht

Waar moet je op letten bij het kopen van een kluis?

Kluis in huis

Ben je op zoek naar een kluis voor thuis? Dan staat je een zorgvuldige taak te wachten. Tegenwoordig zijn er enorm veel opties en mogelijkheden. Dus hoe weet je nou welke kluis geschikt is voor jou? Jeroen van der Werf, eigenaar van Sleutelspecialist Delft, is de kluizenkoning van Nederland. Hij helpt je graag op weg en deelt zijn zes gouden tips, zodat jij jouw waardevolle spullen met een gerust hart veilig achterlaat.

 

Tip 1. Zorg dat je de eisen van jouw kluis helder hebt

Allereerst is het belangrijk te weten wat je exact van de kluis verwacht. Aan welke eisen moet jouw kluis voldoen? En welke eigendommen ga je erin opbergen? “Er zit een bijzonder groot verschil tussen een simpele kantoorkluis waar je jouw laptop en wat papierwerk in opbergt en een kluis waar je de meest waardevolle spullen in bewaart. Denk hierbij aan dierbare erfstukken en sieraden”, aldus Jeroen.

Tip 2. Denk goed na over de grootte van de kluis

Daarnaast is het handig om te kijken welke ruimte je beschikbaar hebt voor de installatie van de kluis. Een kluis is niet zomaar te verplaatsen, dus denk goed na over de plek waar je de kluis wilt neerzetten. “Heb je eenmaal een goede plek gevonden, dan adviseer ik je de kluis te laten verankeren. Doe je dit niet en wordt je kluis gevonden door een inbreker, dan kan de kluis in veel gevallen nog zo meegenomen worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen”, adviseert Jeroen.

Tip 3. Bespaar niet op de aanschaf van een kluis

“Wil je dat de inhoud van jouw kluis verzekerd is tegen diefstal of brand? Schaf dan een goede kluis aan die uitvoerig is getest én gecertificeerd op zowel inbraakwerendheid als brandvertraging. En dit alles door een erkend instituut. Voornamelijk bij de brandvertraging is het belangrijk dat de kluis echt getest is. Veel kluizen zijn wel brandwerend gevuld, maar niet getest en bieden je dus niet de juiste bescherming. Houd hier dus rekening mee! Een goede inbraak- én brandwerende kluis beschikt over twee certificaten”, waarschuwt Jeroen.

Tip 4. Check vooraf de eisen van de verzekering

Wist je dat de verzekering ook een stem kan hebben in de kwaliteit van de kluis wanneer je hier kostbaarheden in wilt opbergen? “Let er daarom goed op dat de eisen van de verzekering overeenkomen met de kwaliteit en certificering van de kluis. Gelukkig zijn de meeste kluizenspecialisten hiervan op de hoogte, zodat ze je hierin kunnen adviseren. Bij ons in Delft voorzien we je graag van advies op maat”, aldus Jeroen.

Tip 5. Denk goed na over het type slot

Verder wil je jouw kluis natuurlijk eenvoudig en veilig afsluiten. Het type slot is hierin essentieel. “Er zijn verschillende manieren om je kluis af te sluiten. Ga jij voor een ouderwetse sleutel of een elektronische cijfercombinatie? Dit laatste heeft toch zeker mijn voorkeur. Hiermee stel je makkelijk én snel jouw eigen code in en behoort een verloren sleutel tot het verleden”, adviseert Jeroen.

 

Tip 6. Laat je adviseren door een specialist

“Mijn belangrijkste tip is wel dat je de hulp van een specialist moet inschakelen bij het kopen van de beste kluis voor jou. Een kluizenspecialist weet precies waar je rekening mee moet houden, voorziet je van persoonlijk advies op maat, beschikt over een ruim assortiment kluizen van gerenommeerde merken én komt de kluis nog bij je installeren ook”, sluit Jeroen af.

Gekluisterd met de kluizen van Sleutelspecialist Delft

Eén ding weten we zeker: Met de kluizen van Sleutelspecialist Delft zit je gekluisterd. Natuurlijk staat Jeroen met zijn team voor je klaar in het centrum van Delft! Meer weten over deze LOXUP partner? Lees hier snel meer over de Sleutelspecialist Delft of loop gerust eens binnen voor gratis advies en ondersteuning.

 

Kluizenadvies bij jou in de buurt

Kom je niet uit de buurt van Delft, maar overweeg je wel een kluis aan te schaffen? Ontdek snel de LOXUP partner in jouw buurt en laat je adviseren.

Zoek een LOXUP partner in jouw regio!