Overzicht

Raambeveiliging: Alle inbraakmethodes en oplossingen op een rij

Raam

Raambeveiliging is iets waar regelmatig op bezuinigd wordt. En dit terwijl ramen de zwakke schakel van de woning vormen en hierdoor heel interessant zijn voor een inbreker. Wist je dat maar liefst 23% van de inbraken plaatsvindt via het raam? Hoog tijd om met Jan-Bernard Streefkerk, eigenaar van Streefkerk sluitwerk, alle inbraakmethodes via het raam voor je uit te lichten. Om het je makkelijk te maken, biedt hij meteen de oplossing. Lees snel verder en geef jouw raambeveiliging een boost!

 

Voorkom een inbraak met goede raambeveiliging

"Inbrekers worden steeds handiger en hebben gemiddeld 30 seconden nodig om binnen te komen. Door te investeren in een goede raambeveiliging verklein je de kans op een inbraak met maar liefst 90%. Geen overbodige luxe dus", aldus Jan-Bernard.

 

Inbraakmethodes via het raam

Methode 1: Open wrikken

Zijn er geen goede sloten op jouw ramen gemonteerd? Dan is de kans groot dat een inbreker in no time bij je binnen staat. Het enige dat hij hiervoor nodig heeft is een schroevendraaier of koevoet om het raam (of de deur) mee open te wrikken. 

Oplossing
"Met twee afsluitbare veiligheidsraambomen voorzien van een haakschoot kies je voor een SKG* oplossing. Hiermee wordt het open wrikken van jouw raam onmogelijk. Liever een veiligere en gebruiksvriendelijkere oplossing? De SKG** inbouw raamespagnolet is het antwoord. Omdat je het raam met één hand kunt bedienen, kies je hiermee tevens voor bedieningsgemak", vertelt Jan-Bernard. 

Tip: Er is een breed assortiment voor zowel naar buiten als naar binnen draaiende ramen. Kijk goed welke variant geschikt is voor jouw raam!


Methode 2: Insluipen

Laat jij je raam wel eens open staan? Pas hier goed mee op! Je zet hiermee letterlijk het raam open voor inbreker. LOXUP adviseert je daarom altijd alle ramen en deuren dicht én op slot te doen voordat je van huis gaat.

Oplossing
"De barrierestang is dé oplossing tegen insluipen. Dit beveiligingsproduct maakt de doorgang te klein, waardoor een inbreker nooit via het raam naar binnen kan" adviseert Jan-Bernard. 


Methode 3: Scharnierpen eruit tikken

Heb jij een raam dat naar buiten opengaat? Dan kan een inbreker vaak heel eenvoudig de scharnierpennen eruit tikken en vervolgens je raam openen.

Oplossing
"De veiligheidsscharnieren voorzien van een ingebouwde dievenklauw maken het onmogelijk het raam van buitenaf te openen. Zelfs wanneer de scharnierpennen verwijderd zijn", aldus Jan-Bernard. 


Methode 4: Gaatjes boren

Een andere inbraakmethode is het boren van gaatjes onder de raamsluiting. Vervolgens probeert de inbreker met een stuk ijzerdraad je raamgrendel te bedienen en jouw raam te openen.

Oplossing
"Met een afsluitbare raamsluiting dat te bedienen is met een sleutel is dé oplossing. Hiermee kun je met de sleutel de raamsluiting afsluiten, waardoor de hendel nooit zomaar te bedienen is", legt Jan-Bernard uit. 

Tip: Heb je jouw raam veilig afgesloten met de sleutel? Vergeet dan niet het sleuteltje uit je raamsluiting te halen en op te bergen!

De voordelen van een goede raambeveiliging


1. Je verkleint de kans op een inbraak

Je maakt het inbrekers een stuk lastige om binnen te komen, waardoor je de kans op een inbraak via het raam aanzienlijk wordt verkleind.

2. Je vergroot de veiligheid van jouw kind(eren)

Een goede raambeveiliging draagt zeker een steentje bij aan de veiligheid van kinderen. Ramen zijn namelijk lastiger te bedienen, waardoor (jonge) kinderen ze niet zomaar open krijgen.

3. Je ventileert op een veilige manier

Goede én veilige raamsloten zorgen ervoor dat jouw raam maar een klein stukje open kan. Hierdoor laat je eenvoudig frisse lucht binnen en houd je tegelijkertijd inbrekers buiten. Bijkomend voordeel: De raamsloten zorgen ervoor dat je raam nooit zomaar dichtklapt. Hiermee voorkom je niet alleen schade aan het raam of het kozijn, maar kan er ook niemand met zijn vingers tussen het raam komen.


Wist je dat…
- Ramen nog altijd de zwakste schakel van een woning vormen?
- De kans op een inbraak met maar liefst 90% verkleind wordt als ramen goed én gecertificeerd beveiligd zijn?
- De effectiviteit van de beveiliging afhangt van jouw situatie?

 

Hoe veilig is jouw raam?

Benieuwd naar de beveiliging van jouw ramen? Het team van Jan-Bernard staat in de regio Lexmond graag voor je klaar! Als LOXUP partner komt hij gratis bij je langs om de beveiliging van jouw woning onder de loep te nemen. Vanzelfsprekend controleert hij ook jouw raambeveiliging.

Bonus: Je kunt hier een vrijblijvend advies op maat bij verwachten. Ideaal!

Kom je niet uit de buurt van Lexmond? Ontdek snel de slotenspecialist uit jouw buurt!