Overzicht

Wat te doen bij inbraak? Check onze top 8 adviezen

Wat te doen bij inbraak? Check onze top 8 adviezen

Ingebroken? Wat nu?

Wij begrijpen dat je in paniek bent als blijkt dat er is ingebroken. Toch is het verstandig om alert te blijven! "Zo is het van groot belang dat je direct actie onderneemt en de politie belt", adviseert Frank van Drie, eigenaar van Sleutelcentrum Amsterdam. Meer tips deelt deelt hij in onderstaand noodplan. Zo weet jij zeker dat je de juiste stappen onderneemt!

Stap 1: Doe aangifte bij de politie

"Denk je dat er bij jou of in je omgeving wordt ingebroken? Of betrap je een inbreker op heterdaad? Bel direct 112. De politie komt zo snel mogelijk naar je toe", aldus Frank. 

"Is er bij je ingebroken en zijn de inbrekers er al vandoor? Bel dan direct 0900-8844. De politie neemt bij je thuis de aangifte op en kijkt meteen of de inbreker sporen heeft achtergelaten" legt Frank uit. 

Tip: Je verzekering heeft een aangifte nodig om de schade te vergoeden.

Stap 2: Verplaats geen spullen in huis

"Het is heel belangrijk vooral geen spullen in huis te verplaatsen. Raak zo min mogelijk aan en ruim vooral geen schade op, maar wacht tot je de politie gesproken hebt", waarschuwt Frank. 

Stap 3: Blokkeer passen

"Zijn je bankpassen gestolen? Blokkeer deze dan direct! Mocht je mobiele telefoon gestolen zijn, maak deze dan onbruikbaar", adviseert Frank. 

Stap 4: Registreer je spullen

"Als je aangifte van woninginbraak doet, vraagt de politie je een goederenlijst in te vullen. Hierin vermeld je wat je allemaal mist", gaat Frank verder. 


Tip: Houd er rekening mee dat alle specifieke en unieke eigenschappen hierbij van belang zijn voor het politieonderzoek.

Stap 5: Meld woninginbraak bij je verzekering

"Ik adviseer mijn klanten de woninginbraak direct bij je verzekering te melden. Vaak kun je de kosten van inbraakschade of diefstal claimen bij je verzekering", aldus Frank. 

Stap 6: Neem contact op met slachtofferhulp

"Wanneer je aangifte doet van woninginbraak, krijg je slachtofferhulp aangeboden. Veel mensen hebben hier baat bij" vertelt Frank. Op Slachtofferhulp.nl vind je meer informatie.

Stap 7: Voorkom herhaling

 

"Wist je dat de kans groot is dat een inbreker een tweede keer bij je langskomt? Ze kiezen namelijk altijd voor de makkelijke weg en weten hoe ze bij jou binnen moeten komen", waarschuwt Frank.

Hoog tijd dus om de boel goed te beveiligen! Al onze producten en accessoires zijn gecertificeerd. Bekijk gerust het assortiment en ontdek wat het beste bij jou past. Hulp en advies nodig? Neem direct contact op met Sleutelcentrum Amsterdam voor passend advies en ondersteuning. Kom je niet uit de regio Amsterdam? Vind dan hier de LOXUP slotenmaker bij jou in de buurt

Stap 8: Plan een beveiligingscheck aan huis in

Kan de beveiliging van jouw woning wel een upgrade gebruiken? Of twijfel je over welke beveiligingsproducten geschikt zijn voor jouw situatie? Het team van Frank staat graag voor je klaar. Vraag hier een beveiligingscheck aan huis aan door een slotenmaker bij jou in de buurt.