Overzicht

Wat doe je als er is ingebroken? 8 adviezen van slotenexperts

  • Advies
Wat doe je als er is ingebroken? 8 adviezen van slotenexperts

Ingebroken? Wat nu?

Wij begrijpen dat je in paniek bent als blijkt dat er is ingebroken. Toch is het verstandig om alert te blijven! Zo is het van groot belang dat je direct actie onderneemt en de politie belt. Samen met de allerbeste experts uit de beveiligingsbranche, hebben wij een noodplan opgesteld. Zo weet je zeker dat jij de juiste stappen onderneemt!

Stap 1: Doe aangifte bij de politie

Denk je dat er bij jou of in je omgeving wordt ingebroken? Of betrap je een inbreker op heterdaad? Bel direct 112. De politie komt zo snel mogelijk naar je toe!

Is er bij je ingebroken en zijn de inbrekers er al vandoor? Bel dan direct 0900-8844. De politie neemt bij je thuis de aangifte op en kijkt meteen of de inbreker sporen heeft achtergelaten.

Tip: Je verzekering heeft een aangifte nodig om de schade te vergoeden.

Stap 2: Verplaats geen spullen in huis

Verplaats vooral geen spullen in huis en raak zo min mogelijk aan. Ruim vooral geen schade op, maar wacht tot je de politie gesproken hebt.

Stap 3: Blokkeer passen

Zijn je bankpassen gestolen? Blokkeer deze dan direct! Mocht je mobiele telefoon gestolen zijn, maak deze dan onbruikbaar. 

Stap 4: Registreer je spullen

Als je aangifte van woninginbraak doet, vraagt de politie je een goederenlijst in te vullen. Hierin vermeld je wat je allemaal mist.


Tip: Houd er rekening mee dat alle specifieke en unieke eigenschappen hierbij van belang zijn voor het politieonderzoek.

Stap 5: Meld woninginbraak bij je verzekering

Meld de woninginbraak direct bij je verzekering. Vaak kun je de kosten van inbraakschade of diefstal claimen bij je verzekering.

Stap 6: Neem contact op met slachtofferhulp

Wanneer je aangifte doet van woninginbraak, krijg je slachtofferhulp aangeboden. Veel mensen hebben hier baat bij. Op Slachtofferhulp.nl vind je meer informatie.

Stap 7: Voorkom herhaling

Wist je dat de kans groot is dat een inbreker een tweede keer bij je langskomt? Ze kiezen namelijk altijd voor de makkelijke weg en weten hoe ze bij jou binnen moeten komen. Hoog tijd dus om de boel goed te beveiligen! Al onze producten en accessoires zijn gecertificeerd. Bekijk gerust het assortiment en ontdek wat het beste bij jou past.

Stap 8: Plan een beveiligingscheck aan huis in

Kan de beveiliging van jouw woning wel een upgrade gebruiken? Of twijfel je over welke beveiligingsproducten geschikt zijn voor jouw situatie? Vraag dan een beveiligingscheck aan huis aan.