Overzicht

Kerntrekken: Wat is het en hoe kun je het voorkomen?

  • Tip

Alles wat je moet weten over de inbraakmethode kerntrekken

Kerntrekken is en blijft al jaren de meest populaire inbraakmethode in Nederland. Maar wat is het nou precies? En belangrijker; wat kunnen we ertegen doen? LOXUP ging op onderzoek uit en kwam tot een verrassende conclusie!

 

Wat is kerntrekken precies?

Kerntrekken is eigenlijk niets anders dan een inbraakmethode, waarbij je cilinder uit het slot wordt getrokken. Een inbreker draait een schroef in je cilinder, trekt deze er vervolgens met cilinder en al uit et voilà de boef heeft toegang tot je slot. En dus tot je woning! En dit alles binnen 20 seconden.

 

Wat maakt kerntrekken zo populair?

Kerntrekken is een snelle en vrijwel geruisloze inbraakmethode die door elke (onervaren) inbreker kan worden toegepast. Het enige dat je nodig hebt is een schroef, een klauwhamer en 20 seconden. Een kind kan de was doen! Daarbij komt dat een groot deel van de Nederlandse huizen niet beschermd is tegen kerntrekken. En dit terwijl de oplossing niet ver te zoeken is!

 

Hoe kun je kerntrekken voorkomen?

Sterker nog; je kunt deze inbraakmethode makkelijk én snel zelf voorkomen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is anti-kerntrekbeslag op je buitendeur te monteren. Dit beslag beschermt je cilinder, waardoor kerntrekken onmogelijk wordt. Alle LOXUP pakketten zijn standaard voorzien van kwalitatief hoogstaand anti-kerntrekbeslag. Bonus: Naast je cilinder beschermt dit beslag ook direct het slot zelf!

 

Veiligheidscilinder met kerntrekbeveiliging

Een ander goed alternatief is het plaatsen van een SKG***® veiligheidscilinder met kerntrekbeveiliging. Deze cilinder installeer je eenvoudig zelf en schaf je aan bij een slotenexpert bij jou in de buurt. Ideaal!

 

Tip

Let op: Het nadeel van een veiligheidscilinder met kerntrekbeveiliging ten opzichte van het anti-kerntrekbeslag is dat je vanaf de straat niet ziet dat je zo’n (inbraak)veilige cilinder in je deur hebt. Hierdoor loop je altijd het risico dat een (onervaren) inbreker een poging zou kunnen wagen om binnen te komen. Met het anti-kerntrekbeslag ziet een inbreker in één oogopslag dat hij geen kans maakt. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, het is verstandig je te laten informeren door de LOXUP partner bij jou in de buurt.

 

Is jouw buitendeur kerntrekproof?

Twijfel jij aan de beveiliging van je buitendeur? Doe de check en je weet binnen één minuut of jij fluitend van het voorjaar kunt genieten.