Overzicht

Last minute beveiligingstips voor de zomervakantie

  • Tip

Ben jij klaar voor het hoogseizoen (voor inbrekers)?

Yessss, de zomer is aangebroken en de vakantie staat voor de deur. Wat een heerlijkheid! Heb jij je vakantie al geboekt? Wij kunnen niet wachten om onze koffers te pakken en er tussenuit te gaan. Even de boel de boel laten en lekker ontspannen. Voor inbrekers is de zomervakantie alles behalve ontspannen. Als iedereen op vakantie is, is er voor hen werk aan de winkel. Zorg er dus voor dat je jouw woning boefproof achterlaat, zodat je bij thuiskomst niet voor onaangename verrassingen staat. Wij hebben de zes beste last minute beveiligingstips voor je verzameld, zodat jij onbezorgd kunt genieten van de zomer!

Tip 1. Onbezorgd van huis vertrekken? Eerst de beveiliging checken!

Extra controle voor vertrek is essentieel! Doe alle ramen en deuren dicht én op slot en laat vooral geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten!

Tip 2. Laat een bewoonde indruk achter

Een lampje laten branden, post uit de brievenbus laten halen, een auto voor de deur zetten, je tuin bij laten houden; het zijn allemaal kleine dingen die ervoor zorgen dat een inbreker denkt dat jij thuis bent. Hierdoor is de kans groot dat hij jouw huis overslaat.

Tip 3. Vraag de buren een oogje in het zeil te houden

De postbode? De buren? Een inbreker? Wie houdt er een oogje in het zeil als jij van huis bent? Het is altijd fijn om te weten dat een vertrouwd iemand de boel in de gaten houdt. Kan diegene meteen je planten water geven als jij op het strand ligt.

 

Tip 4. Ruim ladders en kliko’s op

Ladders, kliko’s, tuinapparatuur; je staat er wellicht niet bij stil, maar hiermee bied jij een inbreker verdomd handige tools om bij je in te breken. Berg alles dus netjes op!

 

Tip 5. Deel geen vakantiekiekjes op social media

Wij snappen dat je staat te popelen om de mooiste vakantiekiekjes te delen. Ons advies is om voorzichtig te zijn met het delen van vakantieplannen en -ervaringen niet direct de (online) wereld in te slingeren! Inbrekers hebben ook social media accounts!

Tip 6. Boek een beveiligingscheck aan huis

Twijfel jij aan de beveiliging van je woning? Boek dan snel een beveiligingscheck aan huis, zodat jij met een gerust hart de deur uit kunt.

Fijne én veilige zomer allemaal!