Overzicht

Beveiliging openslaande dubbele (balkon)deuren

  • Tip

De beste beveiligingsproducten voor de dubbele deur op een rij

Het is voorjaar en we snakken allemaal naar zonnestralen en frisse lucht. Dubbele deuren zijn hét ingrediënt om dat zomerse gevoel in huis te halen. Ze zien er niet alleen fantastisch uit, maar zorgen ook voor veel (dag)licht. Je verlengt er dus je woning mee. Hoe fijn is dat! Houd er alleen rekening mee dat dubbele buitendeuren inbraakgevoeliger zijn dan enkele deuren. LOXUP zet de beste beveiligingsproducten voor de dubbele deur voor jou op een rijtje.

 

1. Sluit dubbele deuren veilig af met een driepuntssluiting

Je dubbele deur sluit je veilig én snel af met een driepuntssluiting. Dit veiligheidsslot voor de (dubbele) buitendeur is extra veilig, omdat dit slot de deur direct op drie punten tegelijk beveiligd. Ideaal!

 

2. Plaats een SKG*** veiligheidscilinder in je dubbele deuren

Plaats vervolgens een hoogstaande SKG*** veiligheidscilinder in je deur. Wil je al jouw buitendeuren met dezelfde sleutel bedienen? Kies dan voor een gelijksluitende variant!

 

3. Voorzie dubbele deuren van anti-kerntrekbeslag

Met zogenaamd anti-kerntrekbeslag boor jij de inbraakmethode kerntrekken door de neus van iedere inbreker. Het voordeel van dit veiligheidsbeslag is dat een inbreker van een afstand al ziet dat jouw woning goed beveiligd is. De kans is dus groot dat hij jouw huis zal overslaan na het spotten van dit veiligheidsbeslag.

 

4. Plaats veiligheidsscharnieren op je dubbele deuren

Je kunt je dubbele deur voorzien van een hoogwaardig slot, maar als je geen veiligheidsscharnieren plaatst, geef je een inbreker alsnog vrij spel. Houd hier dus rekening mee. Met SKG gecertificeerde veiligheidsscharnieren in combinatie met een dievenpen kies jij voor zekerheid én veiligheid!

Tip: Wist je dat veiligheidsscharnieren tegenwoordig ook verkrijgbaar zijn in het zwart? Zo vallen ze niet alleen minder op, maar kun je ze ook afstemmen op de kleur van jouw buitendeur.

 

5. Bedien dubbele buitendeuren in een handomdraai

Ramen en deuren worden steeds meer een onderdeel van het interieur. Sterker nog; ze worden tegenwoordig omgetoverd tot ware eyecatchers. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat je dubbele deuren er gelikt uit zien! Ook het bedieningsgemak van de dubbele deur speelt een essentiële rol. Daarom hebben wij de verschillende opties en mogelijkheden voor je uitgelicht:

 

Kantschuiven
Woon jij in een oud huis? Dan is de kans groot dat jouw dubbele buitendeuren aan de binnenzijde voorzien zijn van traditionele kantschuiven. Hiermee zet je de buitendeur zowel aan de boven- als onderzijde vast in de dorpel, waardoor een kromgetrokken deur tot het verleden behoort. Je bedient de kantschuiven afzonderlijk van elkaar. Bij hoge deuren is dit een tikkeltje lastig, omdat je er niet altijd goed bij kunt. Voor de bediening aan de onderzijde moet je altijd bukken.

Tip: Houd er rekening mee dat kantschuiven geen goedgekeurde oplossing is!

Pompespagnolet
De pompespagnolet siert veel dubbele deuren in jaren ’30 woningen. Deze deurgrendel is ideaal voor het openen en sluiten van dubbele buitendeuren en wordt zichtbaar op de binnenkant van de deur geplaatst.

Tip: De pompespagnolet is niet inbraakwerend. Plaats daarom altijd een slot op de pompespagnolet!

Opbouwespagnolet
Met een opbouwespagnolet wordt het openen en sluiten van dubbele buitendeuren een fluitje van een cent. De espagnoletsluiting is tegenwoordig verkrijgbaar in een modern design, waardoor je de veiligheidsespagnolet eenvoudig afstemt op het ontwerp van de deur. Dit is niet geheel onbelangrijk aangezien de opbouwespagnolet zichtbaar is aan de binnenzijde de deur.

Tip: Kies altijd voor een opbouwespagnolet dat afgesloten kan worden met een sleutel!

Inbouwespagnolet
De inbouwespagnolet is extra veilig, omdat deze in de deur gemonteerd wordt. Hiermee wordt het een inbreker extra lastig gemaakt om de dubbele deuren open te krijgen. Bijkomend voordeel: Jouw buitendeur behoudt zijn originele staat! Je bedient de inbouwespagnolet ook nog eens eenvoudig en zonder sleutels! Handig: Met een nastelbare variant voorkom je in elk jaargetijde een te strak afgestelde of juist rammelende deur. Dit omdat je de deur gemakkelijk in een handomdraai zelf kunt afstellen. Ideaal!

Tip: Met de HMB Multipoint kies je voor de crème de la crème als het om de bediening van dubbele deuren gaat. Deze hoogstaande en onzichtbare inbouwespagnolet is de veiligste in z’n soort en blinkt door zijn sterke en krachtige bedieningshendel uit als het om bedieningsgemak gaat! Makkelijker, veiliger en beter wordt het niet!

Benieuwd welk beveiligingsproduct bij jouw huidige situatie past? Plan een beveiligingscheck aan huis of laat je adviseren door een LOXUP partner