Overzicht

Top 8 tips om een inbraak tijdens de zomer te voorkomen

Top 8 tips om een inbraak tijdens de zomer te voorkomen

Met de tips van Lockforce Nederland houd je je hoofd koel!

De zomervakantie staat weer voor de deur! We hebben massaal een vakantie geboekt en stappen straks allemaal het vliegtuig of de auto in. Inbrekers daarentegen hebben tijdens deze periode geen vakantie. Sterker nog; voor heb is dit hét moment om toe te slaan. Peter Zomer, eigenaar van Lockforce Nederland, legt uit hoe je je huis makkelijk én snel beveiligd, zodat je goed voorbereid de zomer in gaat.

“Als het om de beveiliging van je huis gaat, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Grappig genoeg zijn het vaak de kleine dingen die het verschil maken. Een simpele aanpassing kan de kans op een inbraak soms al met 80% verkleinen. En hier hoef je echt niet altijd je portemonnee voor te trekken”, aldus Peter.

De beste én makkelijkste beveiligingstips van Peter op een rij:

 1. Ramen en deuren dicht én op slot
  “Ga je de deur uit? Doe dan alle ramen en deuren dicht én op slot. Vergeet je regelmatig je deur op slot te draaien? Dan biedt een zelfsluitend slot uitkomst! Hiermee wordt jouw deur automatisch op slot gedraaid, zodra je deze achter je dichttrekt”, vertelt Peter.
 2. Laat een bewoonde indruk achter
  “Veel mensen doen de gordijnen dicht, gaan er vandoor en komen weken later terug. Het is overduidelijk dat de bewoners weg zijn (geweest). De brievenbus is ontploft, de planten hebben het zwaar en er is weken niets gebeurd. Je zet inbrekers op het verkeerde been door een tijdschakelaar in te stellen, de post weg te laten halen of een auto voor de deur te zetten”, legt Peter uit.
 3. Haal sleutels uit je deur
  “Laat vooral geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten! Op deze manier maak je het een inbreker behoorlijk eenvoudig om binnen te komen”, legt Peter uit.

  Jouw deur liever bedienen zonder sleutels? Ontdek de mogelijkheden!
 4. Berg waardevolle spullen op
  “Het is verstandig om waardevolle spullen uit het zicht te leggen en op te bergen. Op deze manier maak je jouw huis ook niet aantrekkelijk voor inbrekers. En dat is precies de bedoeling”, aldus Peter.
 5. Check je sloten
  “Mijn advies is om regelmatig met een kritische blik naar de kwaliteit van je hang- en sluitwerk te kijken. Voldoet alles nog wel aan de laatste normen en (kwaliteits)eisen? Vanzelfsprekend kun je met vragen of twijfels altijd bij ons terecht” vertelt Peter.

  Twijfels met betrekking tot jouw beveiliging? Doe de gratis online beveiligingscheck!
 6. Vergeet je achterdeur en schuurdeur niet
  “Er wordt steeds vaker ingebroken via de achterkant van de woning. Vergeet de beveiliging van deze buitendeuren dus niet mee te nemen! Je kunt deze buitendeuren eenvoudig voorzien van een meerpuntssluiting. Het voordeel van dit slot is dat je de deur met één simpele handeling op drie punten beveiligd”, legt Peter uit.

  Lees hier alles over meerpuntssluitingen!
 7. Vervang je gewone beslag door anti-kerntrekbeslag
  “Kerntrekken is al jaren een populaire inbraakmethode waarbij de cilinder uit het beslag wordt getrokken. Je kunt deze inbraakmethode eenvoudig voorkomen door anti-kerntrekbeslag op je buitendeuren te plaatsen”, aldus Peter.
 8. Houd je hoofd koel
  Tot slot is het belangrijk je hoofd erbij te houden en vooral logisch na te denken. Zo adviseer ik mijn klanten voorzichtig te zijn met het delen van vakantiefoto’s op social media. Ook attendeer ik ze op trapjes of kliko’s in de achtertuin. Inbrekers kunnen dit gebruiken om naar boven te klimmen”, licht Peter toe.


Je koppie erbij houden en voorzichtig zijn dus! Heb je het idee dat de beveiliging van jouw woning wel een upgrade kan gebruiken? Neem gerust contact met Peter op en/of vraag een beveiligingscheck aan huis aan!

Fijne én veilige zomer allemaal!